Endometriose in Balans Logo

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik zelf nagaan of ik mogelijk endometriose heb?

Heeft u lichamelijke klachten zoals: chronische buikpijn, hevige pijn tijdens de menstruatie, pijn tijdens het vrijen en/of pijn bij de ontlasting/plassen tijdens de cyclus? Vul dan de zelftest in om te kijken of het endometriose kan zijn.

Kan ik ook een afspraak maken als ik buiten Den Haag woon?

Ja. Ons centrum Endometriose in Balans is gespecialiseerd in de behandeling van endometriose en wordt bezocht door patiënten uit geheel Nederland. Klik hier voor het maken van een afspraak.

Kan ik een afspraak maken zonder doorverwijzing van mijn huisarts? 

Zorgverzekeraars eisen dat u een doorverwijzing van een arts hebt als u de kosten van een consult bij ons vergoed wilt krijgen. Als u geen doorverwijzing hebt, kunt u natuurlijk wel een afspraak maken, maar dan komen de kosten voor uw rekening.

Wilt u in contact komen met lotgenoten? 

Wij bieden de mogelijkheid om online via onze website te communiceren met lotgenoten. Meldt u hier aan zodat u kunt deelnemen aan het forum.

Kan ik terecht voor een second opinion?

Wanneer u onzeker bent of gerust gesteld wilt worden over een buiten ons centrum gestelde diagnose, dan is het mogelijk om bij ons voor een second opinion een afspraak te maken. U dient hiervoor de volgende gegevens mee te nemen: 

  • Echo verslagen
  • Verslag MRI-scan en disk
  • Operatie verslagen
  • De laatste brief van de specialist aan uw huisarts