Endometriose in Balans Logo
Natascha
geplaatst op 28-10-2019 om 11:43

Hoi allemaal,

Zijn er naast het Bronovo nog meer expertise centrums mbt endometriose? Zouden jullie je ervaring willen delen?

In 12-2017 is er dmv mri in Roosendaal adenomyose ontdekt, ook aanwijzing voor littekenweefsel in de buurt van darm, spoortje vrij vocht in douglas holte en met inwendig onderzoek knobbeltjes voelbaar  diep achterin richting darm. Van dat laatste heb ik ook vaak pijn als ik ontlasting krijg en precies die felle pijn voelde ik ook toen de gyn deze betastte.

Kijkoperatie om diagnose te bevestigen zag gyn niet zitten omdat dat weinig meerwaarde had, want dat zou de opties v behandeling niet veranderen. Ivm al 7 buikoperaties in bovenbuik kun je begrijpen dat ik dat ook niet zag zitten.

De pil reageer ik niet goed op dus wilde ik absoluut niet meer. Er is een mirena geplaatst, maar daardoor een aantal maanden enorm veel pijn gehad, pijnstilling daarvoor werd weggewimpeld toen ik belde. Inmiddels heeft het spiraaltje geen verbetering gebracht.

Ik heb al geruime tijd nu ook bloed en slijm bij mijn ontlasting, vaak diarree maar soms ook lichte obstipatie en veel buikpijn. Omdat ik een gecompliceerde voorgeschiedenis heb mbt maag en darmen na een gastric bypass, is het nu dus de vraag waar deze buikklachten vandaan komen. Endometriose, mogelijk weer een maag/darmzweer, verklevingen, of toch bijv crohn of collitus ulcerosa. Mijn calprotectine in ontlasting was verhoogd en collilus ulcerosa zit ook in de familie(zus). Daarom krijg ik eind november een colonoscopie.

Mocht daar niets uitkomen dan overweeg ik toch een doorverwijzing naar het Bronovo of een ander gespecialiseerd ziekenhuis. Ik ben er klaar mee om zo beperkt te worden door pijn en geen energie en hoop dat er ergens een oplossing is..

ik hoor graag van jullie.

groetjes Natascha.

Wilt u meedoen met deze discussie? Meld u dan nu aan.