Endometriose in Balans Logo
Karin
geplaatst op 28-11-2019 om 12:59

Hallo,

Ik ben net nieuw op dit forum en heb een vraag... in het verleden wel last gehad van menstruatie klachten maar nooit extreem, paracetamol en ik kon wel werken. 4 maanden geleden kreeg ik opeens last van continu buikpijn 24/7 en dat is sindsdien niet meer weg gegaan. Na een aantal bezoeken huisarts/ziekenhuizen heb ik zelf gevraagd om een doorverwijzing naar een endometriose specialist naar aanleiding van informatie online. Daar is adenomyose uitgekomen na een baarmoeder onderzoek, ook is het sterke vermoeden dat ik endometriose heb maar dit is nog niet officieel bevestigd. Er was eerder al een "persisterende follikel" gevonden in mijn linker eierstok (die waarschijnlijk nu weg is na een kuur) maar volgens de dokter had het niets met elkaar te maken. Ik heb nu nog continu pijn maar moet een maand wachten op mijn volgende afspraak.

De afgelopen 4 maanden is mijn menstruatie veranderd. Ik heb nu wel extreme menstruatiepijn voorafgaand en tijdens de menstruatie maar de dagen en hoeveelheid bloedverlies zijn erg afgenomen. Nu kom ik ook bij mijn vraag uit, want ik lees bij de symptomen juist vaak heftig bloedverlies. Heeft iemand dit meegemaakt of weet iemand een reden dat je juist minder bloedverlies hebt bij adenomyose/endometriose maar wel veel pijn?

 

Lieve groet,

Karin.

Tannie
geplaatst op 2-12-2019 om 10:23
Lieve Karin,

Zelf is er recent (na jaren van klachten) bij mij adenomyose vastgesteld. En deze week is mijn baarmoeder dan ook weggehaald.
Ik had geen extreem bloedverlies maar juist veel/alle andere klachten..veel pijn, hondsberoerd, moe etc etc etc
De pijn was het afgelopen half jaar ook 24/7 zelfs met medicijnen.
Ik ken wel mensen met adenomyose die wel veel bloedverlies hebben. maar die hebben dan weer niet al 'mijn' klachten.
Ik verwacht dat het medeafhankelijk is van waar de adenomyomen zitten.
Bv als het in de baarmoederspier zit, opgesloten, dan geen bloedingen maar wel veel pijn. En als het in de spier zit, maar niet opgesloten en het komt uit in de baarmoeder, dat je dan juist de bloedingen (meer) hebt.

Hoop dat je hier wat aan hebt.
Sterkte met alles en succes bij de volgende afspraak.

Lieve groetjes,
Tanja
Karin
geplaatst op 2-12-2019 om 14:33

Beste Tanja,

 

Bedankt voor je reactie, zo te lezen hebben we de zelfde soort klachten.

Vervelend dat je baarmoeder verwijderd moest worden! Nadat je 24/7 pijn had gekregen heeft niets anders meer geholpen? Had je ook hormoonmedicatie geprobeerd?

Ik hoop dat de ingreep ervoor zorgt dat de pijn/klachten weg zijn!

 

Lieve groet,

Karin

 

Tannie
geplaatst op 2-12-2019 om 15:20
Lieve Karin,

Na jaren van klachten, verschillende hormoon meds (waarvan sommige een tijdje wel wat geholpen hebben) en lucrin injecties (die mij niks positiefs opleverden), heb ik een paar maanden terug de knoop doorgehakt. Mede omdat niets echt hielp en de klachten in de loop der jaren dusdanig zijn toegenomen dat ze mijn leven beheersten.
Kijkoperatie vorig jaar december gaf aan dat mijn buik schoon was. Aanvullende echos en mri gaven aan dat ik adenomyose had. En dus zijn deze week mijn baarmoeder&eileiders verwijderd. Met als doel idd van mijn klachten af te komen. Erg spannend wat het resultaat zal zijn.
Ik hoop dat je ook, binnenkort, meer duidelijkheid kunt krijgen.
Veel sterkte,

Lieve groetjes
Tanja
Wilt u meedoen met deze discussie? Meld u dan nu aan.