Endometriose in Balans Logo

Hieronder ziet u een overzicht van de meest recente berichten op het forum. Wilt u meepraten? Log dan in of meld u aan.

Jet44 startte een nieuw onderwerp 'Migraine en zere spierem'

Hoi, 

Ik heb endometriose..al zijn mijn menstruaties wat wisselend ivm begin overgang.. nu heb ik ontzettend veel hoofdpijn en migraine. Ook erg hoge spierspanning.

Ik probeer zo min mogelijk suikers en tarwe te eten. Ik doe yoga en ga af en toe naar de chiropractor. Niks lijkt te helpen

Wel heb ik een tijdje sepperatese geslikt en volgens mij ging het toen wat beter.heeft dit enzym ook invloed op je spieren en hoofdpijn? Iemand ervaring mee of tips voor me? Hoor het graag xxx jet

Simone Verhoeven reageerde op het onderwerp Klachten flink afgenomen na Endometriose dieet

Hoi, 

ik hou mij grotendeels al aan een ander dieet, fodmap dieet, ivm mijn PDS. Dit lijkt heel veel op het endometriose dieet. Ik drink alleen water vermijd heel veel wat op ose eindigt eet alleen kip en veel groente. Haast geen tarwe. Maar de pijn is bij mij nog steeds hetzelfde of misschien zou het erger zijn als ik dit dieet niet doe, maar de pijn is zeker 2,5 week verschrikkelijk en de rest van de maand zit het op de achtergrond. Ik ben er dan ook altijd mee bezig..... kan het zijn dat het niet bij iedereen werkt en dat het uitmaakt of je endometriose hebt of adenomyose of dat het wel wat werkt omdat ik dit dieet al langer doe dan dat ik weet dat ik endometriose en adenomyose heb en het anders misschien nog erger zou zijn.......

Dori reageerde op het onderwerp Klachten flink afgenomen na Endometriose dieet
Je zou het boek Endometriose en menstruatieklachten te lijf van Stephanie van Hulst kunnen kopen. Daar heb ik wel veel aan gehad. Heel overzichtelijk en lekkere recepten!
Marieke reageerde op het onderwerp Klachten flink afgenomen na Endometriose dieet
Hoi,

Het is een oude thread maar ik hoop dat ik reactie krijg. Waar kan ik het endoemetriose dieet van het Bronovo ziekenhuis vinden? Ik wil dit graag doen maar informatie verzamelen van de forum is best bewerkelijk. Is er een boek of iets dergelijks?

Alvast bedankt!
Marieke
Marieke startte een nieuw onderwerp 'Waar vind het endometriose dieet van het bronovo ziekenhuis?'
Hoi allemaal,

Ik ben geen patient bij het Bronovo ziekenhuis maar wil wel graag het endometriosedieet gaan volgen.

Weet iemand waar ik dit kan vinden. Ik las op de forum vragen die mensen stelden aan Margot de diëtiste maar het is best lastig om alle informatie te verzamelen. Dit moet makkelijker kunnen lijkt mij.

Ik hoop dat iemand het heeft of weet waar ik het kan vinden.

Alsvast bedankt.

Marieke
Knakra startte een nieuw onderwerp 'Vermoeidheid enkele jaren va verwijdering eierstokken'

bij mij zijn ruim 3 geleden mijn eierstokken verwijderd. Baarmoeder was enkele jaren daarvoor al verwijderd. Na de laatste operatie ben in gelijk in de overgang terecht gekomen. De pijn is verdwenen en langzaam aan kwam ook mijn energie een beetje terg. Nu is het sinds een half jaar zo dat de energie weer lijkt af te nemen. Heeft iemand hier ervaring g mee of tips?

en de invloed van het endo-dieet in soortgelijke situatie?

Daphne startte een nieuw onderwerp 'Endometriose en hormonale borstkanker'

Zijn er meer vrouwen die ervaringen hebben met zowel de diagnose endometriose als behandeld zijn voor hormonale borstkanker?

Bij mij is rond mijn 17e endometriose geconstateerd en ik ben hier meermaals aan geopereerd. Een aantal jaar geleden (op mijn 33e) heeft mijn gynaecoloog geadviseerd mijn baarmoeder, eierstokken en eileiders te verwijderen. Ik wilde deze ingreep proberen uit te stellen tot mijn 40e. Dus ben ik op dat moment alleen operatief “schoongemaakt”.

Nu is bij mij een jaar geleden op 37-jarige leeftijd borstkanker geconstateerd (hormonaal). Inmiddels heb ik het hele traject van chemo, amputatie en bestralingen doorlopen en krijg ik verschillende hormoonkuren om terugkeer te voorkomen. 

Ik reageer echter niet goed op een combinatie van Lucrin en Letrozol. Eerder kreeg ik Tamoxifen, maar hier moest ik mee stoppen ivm mijn endometriose-geschiedenis. 

Mijn wens is om in gesprek te gaan met een gynaecoloog of het niet beter is om alsnog alles te laten verwijderen. In de gesprekken met mijn oncoloog loop ik echter vast op dit onderwerp. Zijn er misschien vrouwen met een vergelijkbare ervaring?

Anne reageerde op het onderwerp Weergekeerde endometriose

Hoi Evelyn,

Je hebt je weg al gevonden naar dit forum van Endometriose in Balans en dat is wat ik je ook wil meegegeven; zoek een ziekenhuis die een goede polikliniek heeft speciaal voor endometriose, daar hebben ze veel meer ervaring en kennis van endometriose dan bij een standaard gynaecoloog en werken ze ook met een multi-disciplinair team dat er ook meer kennis en ervaring mee heeft.

Bij Endometriose in Balans ben je in goede handen (weet ik uit eigen ervaring), maar er zijn meer van zulke centra. 

Ik ben zelf 38 en weet sinds ik begin 20 was dat ik endometriose heb. Echter is er de eerste 8 jaar niet door iemand met de juiste kennis en ervaring naar gekeken, waardoor de endometriose al heel veel schade had aangericht toen ik eindelijk bij iemand kwam die wist waar hij het over had en ook wist hoe te handelen. 

Jij bent nog jong dus het beste wat je kan doen is zorgen dat je op de juiste plek komt en er voor zorgen dat er goed voor je gezorgd wordt. Daarnaast kan je ook jezelf informeren via internet en goed naar je eigen lichaam luisteren. 

Als jij die geplande operatie niet ziet zitten en het is veilig om te wachten, zoek dan naar een juiste plek voor een second opinion en maak een weloverwogen keuze. 

Heel veel sterkte!

Yugen startte een nieuw onderwerp 'Kansen na operatie als natuurlijk niet lukt'
hallo allemaal, wie van jullie heeft meer dan een jaar geprobeerd natuurlijk zwanger te raken wat niet lukte en vervolgens na operatie wel? En zijn er evt complicaties na de operatie geweest of verklevingen op lange termijn?
Bedankt voor je reactie. Het rare is dat het qua pijn eigenlijk vrij goed gaat... daarom wil ik eigenlijk ook geen operatie. Mijn eileiders zijn ook gewoon open.. weet jij hoeveel procent kans er meer is met operatie misschien? Ik ben bang dat het daarna misschien alleen maar slechter gaat door nieuwe verklevingen 
Toon eerdere berichten

Forumonderwerpen