Endometriose in Balans Logo

Hieronder ziet u een overzicht van de meest recente berichten op het forum. Wilt u meepraten? Log dan in of meld u aan.

Graci reageerde op het onderwerp Eerste afspraak?

Hoi Chantal,

Hoe is je afspraak gegaan?

 

Elle reageerde op het onderwerp Na operatie - medicijnen en voeding

Hoi Klazina,

bedankt voor je reactie! Gebruik je de serrapeptase op aanraden van een dokter? Lukt het jou het dieet goed vol te houden?

Alvast heel veel sterkte met de operatie! Hopelijk helpt het goed tegen je klachten.

Groetjes elle

Klazina reageerde op het onderwerp Na operatie - medicijnen en voeding

Dag allemaal,

Ik ben in behandeling bij Bronovo. Ik gebruik inderdaad ook serrapeptase en heb daar juist vermindering van klachten van gekregen. Binnenkort word ik ook geopereerd om ernstige endometriose in de darm weg te halen. Daarna mag ik inderdaad stoppen met de pil, ze geven toch weer kans op een zwangerschap. Ik volg ook het dieet via het Bronovo. Blijf ik ook na de operatie doen. 

Groeten,

Klazina

 

Elle reageerde op het onderwerp Na operatie - medicijnen en voeding
Nog ter aanvulling waarom ik wat sceptisch ben over serrapeptase: ik vind vooral info hierover op niet-wetenschappelijke / niet-medische websites. Op PubMed bijvoorbeeld kan ik geen enkele studie vinden waaruit zou blijken dat serrapeptase positieve invloed heeft op endometriose-patiënten. Bestaan zulke studies? Als iemand een link heeft, dan graag!
Elle startte een nieuw onderwerp 'Na operatie - medicijnen en voeding'

Hallo,

deze week heb ik een laparoscopie gehad waarbij endometriose (grote cyste aan eierstok, endometriose in bekken) verwijderd is. Voor de operatie nam ik Visanne (een medicijn om de cyclus te onderdrukken, volgens mij bestaat dit medicijn in Nederland niet, ik woon in het buitenland). De chirurg zei dat ik nu met dit medicijn kan stoppen, omdat de endometriose verwijderd is, dus er niks meer onderdrukt hoeft te worden. Bovendien heb ik een grote kinderwens. Toch vind ik dit erg eng, wat als de endometriose direct terugkomt als ik met het medicijn stop?

Wat is jullie mening in het Bronovo ziekenhuis over stoppen met zulke medicijnen na een operatie?

Verder vroeg ik me nog af of het zinnig zou zijn voor mij om nu te starten met serrapeptase ter voorkoming van verdere endometriose? Ik heb dit voorheen al ongeveer 1,5 maand genomen, maar in die tijd groeide de cyste juist heel sterk, waardoor ik niet zeker was of het niet juist meer kwaad dan goed deed. Wordt serrapeptase door het Bronovo ziekenhuis aangeraden? Volgens mijn arts hier heb je namelijk zelf geen invloed op endometriose, maar op internet (bijv jullie site) lees ik juist veel over de invloed van leefstijl en supplementen.

Dan nog de vraag: aangezien er bij mij nu geen endometriosehaarden meer aanwezig zouden zijn, is het dan wel de moeite waard om het dieet te volgen? Ik eet sowieso veel groente en fruit, maar ik eet nog wel brood en zuivel.

 

Alvast heel erg bedankt voor jullie antwoorden! Ik merk dat veel rond deze ziekte (voor mij) onduidelijk is, op internet is zoveel tegenstrijdigs te vinden en bij mijn arts kan ik ook niet altijd alle vragen stellen. Ik hoop hier wat wijzer te worden :)

Samantha W reageerde op het onderwerp Adenomyose
Ik heb er inderdaad ook niks over gevonden. Het meeste staat op Amerikaanse website als je ook maar iets uberhaupt over Adenomyose wil weten. Maar dr. Smeets heeft mij wel het dieet geadviseerd, samen met Serrapeptase. 
Samantha W reageerde op het onderwerp Klachten flink afgenomen na Endometriose dieet
De misselijkheid ging weg toen ik stopte met Macrogol (middel tegen verstopping). Mijn ontlastingspatroon is zoveel verbeterd door dit dieet. Heel fijn. Ook voel ik me meer helder dan voorheen. Wel heb ik de laatste dagen erg last van maagzuur en weet niet zo goed wat ik eraan kan doen. Heeft iemand hier daar ervaringen mee? 
Samantha W startte een nieuw onderwerp 'Maagzuur'

Hoi allemaal, ik ben nu bijna 2 weken bezig met het endometriosedieet. In eerste instantie ging het heel goed. De eerste week had ik bijna geen klachten. Mijn ontlasting is opeens heel regelmatig terwijl ik voorheen dagen verstopt zat en pijn had. Nu heb ik alleen al een aantal dagen last van opkomend maagzuur. Het brand in mn keel. Hebben jullie hier ook last van? Alle tips zijn welkom. Ik heb er best last van. 

Claire startte een nieuw onderwerp 'Adenomyose'
Los van het feit dat er een dieet op maat gemaakt moet worden, vraag ik me af of een zelfde soort dieet voorgesteld wordt voor vrouwen met adenomyose? Ik kan hier niet veel over vinden. 
Daniek startte een nieuw onderwerp 'cerazette/desogestrel'

Hoi allemaal, 

 

Sinds september slik ik de cerazette en dat ging super goed! Heel af en toe een doorbraak bloeding maar dan 2 a 3 dagen dubbel slikken en was het weer over. Nu sinds vrijdag weer een doorbraak bloeding met veel meer pijn als eerder en alleen maar oud bloed. Het word erger ipv minder ondanks het dubbel slikken van de pil. 

 

Wat is jullie ervaring? Toch een stopweek inlassen of gewoon nog even geduldig zijn? Of moet ik de poli bellen? 

 

Ik zit deze week in de nacht dienst dus komt niet goed uit dit.. (nooit eigenlijk haha maar toch) ga nu slapen. Ben benieuwd naar jullie reacties als ik wakker word! 

Toon eerdere berichten

Forumonderwerpen